Wanneer problemen optreden en het niet duidelijk is waarom, kan een extra parameter via LTI meegestuurd worden waarmee een zogenaamde 'Debug mode' aangezet wordt.

In deze modus komen er betere meldingen dan de standaard:

Sorry, there was an error connecting you to the application

Voor het aanzetten van deze mode moet de LTI launch request voorzien worden van de debug parameter:

custom_debug: true

Dit is een instelling in de tool consumer en NIET in ons platform.

Meest voorkomende debug meldingen en hun oplossingen

Melding

Debug error: User match method was set to email, but no email address was available to match against

Oplossing

1. Voeg het emailadres van de medewerkers toe

2. Als er geen emailadres meegegeven kan of mag worden, neem dan contact met ons op om de match method aan te laten passen. De opties zijn: Username / External ID / Email

Melding

Debug error: A tool consumer GUID must be included in the launch request.

Oplossing

Een GUID (Global Unique ID) is een vereiste parameter om verbinding met ons platform te kunnen maken. De eis is dat deze consumer_guid uniek moet zijn. Zie het als een BSN nummer dat elke burger in Nederland uniek maakt

Dit zorgt ervoor dat medewerkers van 1 en dezelfde organisatie herkend worden en niet verward kunnen worden met medewerkers van een andere organisatie.

Staat uw debug melding er niet bij? Neem dan contact met ons op!